Özel e-Ticaret mi, Hazır e-Ticaret Yazılımı mı?

BlogE-ticaret başlarken
Özel e-Ticaret mi, Hazır e-Ticaret Yazılımı mı?
E-ticaret başlarken13 Haziran 2022 Pazartesi
~ 5 dakika okuma süresi

E-ticaret içerisinde yer almak ve ilerleme isteyen kişiler için öncelikle Özel e-ticaret mi? yoksa hazır e-ticaret mi? sorusu pek çok kişi tarafından merak edilir. Bundan dolayı sizler için hazırladığımız içeriğimiz ile birlikte mevcut yazılımların farklarını sizler için derledik. E-ticaret adresleri tarafından tercih edilen e-ticaret yazılımları ile birlikte pek çok özellik sergilenir.

E-ticaret yazılımları kullanılarak ürünler gösterilirken aynı zamanda üyelik, sipariş ve ödeme alma gibi seçenekler de sistemde yerini alır. Sıklıkla tercih edilen e-ticaret yazılımları hazır e-ticaret yazılımlar ve özel e-ticaret yazılımlar olarak ikiye ayrılmaktadır.

Karşımıza çıkan hazır e-ticaret yazılımları belirli özellikler dahilinde sınıflandırılmakta ve bu şekilde kullanıcılara sunulmaktadır. Özel e-ticaret yazılımı ise müşterilerin talepleri doğrultusunda hazırlanmakta ve sunulmaktadır.

Mevcut bu yazılımlar arasında hangisi tercih edilirse edilsin e-ticaret platformu için gerekli olan özellikler tercih edilmiş olacaktır. Genel anlamda pratik bir kullanım ve çözüm anlamına gelen yazılımlar, kişilerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanarak sunulur.

İlgili içerik: E-Ticaret Yazılımı Nedir?

Özel E-Ticaret Nedir?

Özel e-ticaret yazılımları işlerin talepleri doğrultusunda hazırlanan yazılım çeşidi olmaktadır. Tamamen istenilen özelliklerde olup istenilmeyen özellikler kolaylıkla çıkartılabilir. Sahip olduğu yazılım avantajları kapsamında özellikler ve tasarımı ile birlikte karşımıza çıkan bir programdır.

Peki özel e-ticaret avantajları nedir?

  • Özel e- ticaret yazılımları özelleştirilebilir bir özelliğe sahiptir. Hazır e-ticaret yazılımları istediğiniz talepleri karşılamadığı takdirde sizler için özel yazılımlar adeta bir kurtarıcı görevi görecektir. Sektör içerisinde çeşitli farklılıklar ile kendini göstermekte olup özellikle ürün satışı konusunda hedef kitleye daha kolay bir şekilde ulaşım sağlar. Buna ek olarak firmanın sahip olduğu vizyon ve satış prensipleri gibi detaylar da belirlenmekte olan etkenler arasında yerini alır.
  • Başlıca değişkenler doğrultusunda sahip olduğunuz ihtiyaçlarınız firma ve sizin için farklılık gösterebilir, yeterli gelemeyebilir. Bu konu dahilinde sahip olduğunuz müşterileriniz için özgün bir deneyim imkanından yararlanmak mümkün. Konu dahilinde özel olarak sunulan özel e-ticaret yazılımları kullanarak müşterileriniz için özel bir tasarım sergileyebilir ve sahip olacağınız pek çok ayrıntı ile sektör içerisinde büyük bir ilerleme.
  • Geliştirilebilirdir. Özel e-ticaret yazılımları kişiler için pek çok avantajı beraberinde getirirken aynı zamanda sürekli olarak geliştirme ve yenilenme gösterebilir. Mevcut ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda yazılım hususlarında ve tasarım hususlarında gelişmesi kullanıcı için büyük bir avantaj ve artı puan haline gelmektedir.
  • Tasarım konusunda esnektir. Yazılım konusunda bulunan tüm özellikler aynı zamanda tasarım konusunda da karşımıza çıkar. Talep ettiğiniz özgün tasarımlara ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel E-ticaret Yazılımlarının Dezavantajı Var mı?

E-ticaret sektöründe yer almak isteyen ya da bu alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bazı aşamalar yer alır. Bu aşamalardan birisi ise bütçe süreçleri oluyor. Buna karşı hazır sistemleri ek olarak gerçekleştirilen özel e-ticaret yazılımları arasında finansal anlamda çeşitli farklar bulunmaktadır.

Genel olarak bu farklılıklar arasında hazır e-ticaret yazılımları ile birlikte standart özellikler sergilenirken aynı hizmet verilmektedir. Ancak diğer bir seçenek olan özel e-ticaret sistemi ile birlikte kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda sistem hazırlanmaktadır. Özel e-ticaret siteleri özgün hizmetleri ile karşımıza çıkarken fiyat konusunda yükseklik oluşması büyük bir dezavantaj kabul edilebilir.

 Ancak bu sistem doğrultusunda doğru planlar ile birlikte tercih edilen özel e-ticaret yazılımı ilerleyen zamanlarda büyük bir kar anlamına gelebilir. Özel e-ticaret sistemi üzerinde belirli ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlık bulunduğundan dolayı süreç konusunda farklılık görülmesi mümkündür. Ancak hazır e-ticaret yazılımları sunulmakta olup kolay kurulum imkânı sergiler. Kişiler özgün ve özel bir ticaret sistemine sahip olmak istiyorsa bu alanda süreç kapsamında esneklik göstermesi gerekecektir.

Hazır E-ticaret Yazılımı

Hazır e-ticaret yazılımları ile birlikte firmalar müşterilerine ulaşarak internet üzerinden kolaylıkla satış yapabilme şansı elde eder. Genel anlamıyla diğer seçeneklere karşı daha kolay bir şekilde gerçekleşmekte olup aynı zamanda ekonomik çözümleri ile birlikte başarılı bir e-ticaret sitesi oluşumu oluşturur. Hazır olarak sunulan sistemler içerisinde ödeme seçenekleri ve entegrasyon gibi detaylar yer alır. Hazır olarak hazırlanan yazılımlar doğrultusunda çeşitli modül ve özellikler karşımıza çıkar. Paketler halinde sunulur.

Sunulan paketler doğrultusunda ortak özellikler yer alırken aynı zamanda müşteriler için başarılı satış kanalları oluşturulur ve beraberinde çeşitli temel özellikler yer alır. Teknolojik tasarım alanında çeşitli gelişmeler ve teknolojik unsurlar yakından takip edilerek uyumlu bir tasarım oluşturulurken aynı zamanda kullanıcı dostu olmasına dikkat edilir. SEO desteğinin de çok önemli olduğu hizmeti ile birlikte müşterileri için kolay bir satış kanalı oluşturulur.

Hazır E-ticaret Avantajları

E-ticaret yazılımları beraberinde makul fiyatlar sunarken düşük bütçeli kişiler için uygun olmaktadır. Ticaret yazılımları üzerindeki en büyük avantajı, maliyet bakımından diğer yazılım çeşitlerine oranla daha uygun bir şekilde sunulmasıdır. İnternet üzerinden kolaylıkla ve başarı ile satış yapabilmesi amacıyla tercih edilir.

Hazır e-ticaret yazılımları içerisinde çeşitli ara yüzler bulunduğundan dolayı öncelikle bir demo hesabı oluşturulur. E-ticaret platformu üzerinde yer alan yönetici panelini kullanarak kolaylıkla gerekli özellikleri test edebilirsiniz. Aynı zamanda pratik bir şekilde ürün girişleri sağlanabilmektedir.

Hazır e-ticaret yazılımları ek olarak diğer bir avantaj ise hızlı bir kuruluma sahip olması oluyor. Otomatik olarak kurulurken aynı zamanda hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale gelmektedir. Böylece kolaylıkla yayın gerçekleştirilir. Yönetici bilgileri kullanılarak site üzerinde çeşitli hazırlıklar meydana gelirken beraberinde ürün girişleri ve görsel girişi yapmak mümkündür.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden firma tarafından teknolojik gelişmeler sürekli olarak uygulanmaktadır. Bundan dolayı hazırlanan tüm yazılım sistemleri daima güncel ve gelişmiş bir şekilde sunulur. Teknoloji yardımı ile birlikte sistem üzerinde iyileştirme meydana gelirken aynı zamanda mevcut paketlerine ek olarak bu durum kendini göstermektedir.

Hazır e-ticaret yazılımların belki de en büyük avantajı hazır paketler olarak kullanıcılara sunulmasıdır. Birbirinden farklı özellikler halinde sunulan paketler tüm kullanıcıların ihtiyaçları için özel olarak hazırlanmış ve beraberinde farklı bütçeler ile yer alır. Hazır e-ticaret yazılımları üzerinde pek çok kullanıcı için çeşitli ara yüzler tasarlanmış olup pratik olarak kullanılması imkânı sunulur.

Hazır E-ticaret Yazılımlarının Dezavantajları

Hazır e-ticaret yazılımları ile birlikte temel e-ticaret satış ihtiyaçları pratik bir şekilde karşılanır ve tasarlanır. Özel olarak hazırlanan yazılımların temel amacı budur. Çeşitli özellikleri ve paketleri ile dikkat çeken yazılımlar aynı zamanda tasarım konusunda standarttır. Yani e-ticaret siteniz için tasarım yeterli olmasa dahi özel bir talep oluşturmanız mümkün değildir, uygulanamaz.

Tasarım konusunda genel olarak opsiyonel bir tasarım desteği yer almakta. Mevcut hazır e-ticaret sistemleri üzerinde çeşitli alt yapılarına uygun standart bir tasarım sunulmaktadır. Ancak tasarım şartlarında %100 talebinizi bulmak zordur.

Yazılımlarda Teknik Destek

E-ticaret yazılımı ve özel e-ticaret yazılım firmaları tarafından kullanıcılar için özel olarak teknik destek sunmaktadır. Teknik destek ekibinin bu alanda hızlı bir şekilde hizmet vermesi oldukça önemlidir. Hizmet alınacak firmanın iletişimi konusunda da oldukça gelişmiş olması gerekir. Böylece mükemmel bir hizmet almak mümkün olacaktır.

Facebook’da paylaş
Twitter’da paylaş
Linkedin’de paylaş

15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Eticex alt yapısını ücretsiz denemek için aşağıdaki formu doldurup bize gönderin!

Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olun.

Bizi her zaman arayabilirsiniz 👋

İhtiyaç duyduğunuz her anınızda bizleri arayabilirsiniz, destek ekibimiz 7/24 sizlerle.

0850 346 66 00info@eticex.com

E-Ticaret Sistemleri

Ürün ve Hizmetlerimiz

Sözleşmelerimiz

İletişim

Adres,Kozyatağı, Değirmen Sok. Duranbey İş Merkezi No: 19 D: 8, 34742 Kadıköy/İstanbul
Eticex bir Markasis Bilişim A.Ş. iştirakidir.