e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler 2024 (İnternette Ne Satılır?)

BlogE-ticaret
e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler 2024 (İnternette Ne Satılır?)
E-ticaret13 Haziran 2022 Pazartesi
~ 4 dakika okuma süresi

E-ticaret özellikle son zamanlarda oldukça gelişmiş bir kategori olmaktadır. Buna karşı sizler için e-ticarette en çok satan ürünler ve buna dair tüm kategorileri inceledik ve derledik.

2022 senesinde olmamıza rağmen bu kategoriye 2021 yılından ele alarak geniş bir şekilde incelemek daha mantıklı olacaktır. 2021 senesinde e-ticaret verilerini detaylı bir şekilde incelediğimiz takdirde sadece e-ticaret hacmi ortalama olarak ilk 6 ayda 161 milyara ulaştı.

Özellikle meydana gelen pandemi sürece bu durum içerisinde büyük bir etki yarattı. Tüketicilerin tüm alışkanlıkları daha çok e-ticarete yönelirken aynı zamanda internette satış yapılması konusunda çeşitli başarılar meydana geldi. 2025 senesinde Toplam sipariş miktarı 1 milyar 645 milyon olmuştur. Buna ek olarak ürün çeşitliliği gibi pek çok avantaj meydana gelmiştir.

E-Ticaret Nasıl Bu Kadar Başarılı Oldu?

Internet üzerinden ticaret sağlayan pek çok firma gün geçtikçe daha da artış gösterdi. Firma sayısının artması ile birlikte sektör içerisinde aynı ürün üretimini gerçekleştiren pek çok firma bulundu. Böylece büyük bir rekabet ortamı da meydana geldi. Durum bu şekilde olunca firmalar kendi sattıkları ürünler içerisinde çeşitli farklılıklar oluşturmakta ve böylece daha çok ulaşılabilir olmayı başarmaktadır.

E-ticaret sektöründe internet üzerinde çok satılan ürünler genellikle doğru bir strateji izlenerek müşterilere doğru bir şekilde ulaşım sağlamıştır. Doğru reklamlar yapılması ve daha çok iyi yayınlanması da başarıyı büyük ölçüde etkiledi. E- ticaret anlamında online firmaların dikkat etmesi gereken bazı hususlar yer alıyor. Bunlar;

  • Sadelikten yana olmak ve pratik bir kullanım imkânı sağlamak,
  • Sitenin ana sayfası üzerinde daha çok rağbet görülen ürünlerinin sergilenmesi,
  • Mevcut kullanıcıların deneyimlerine göre sınıflandırılmış bir ürün önerisi yapmak,
  • Kargo ve ulaşım gibi tüm detayları ve ücretleri bildirmek,
  • Site içerisinde alışveriş için çeşitli indirim kuponları ve kampanyalar oluşturmak.
  • Belki de en önemlisi sitesinin güvenli olması ve güvenli bir ödeme sistemine sahip olması, büyük ölçüde etkili olmaktadır. 

E-Ticarette En Çok Satan Ürünler

E-ticaret sektörü oldukça gelişme gösterirken pek çok kişi ne satılır? gibi sorular ile karşımıza çıkıyor. Genel olarak 2022 ve 2023 yıl içerisinde en çok satılan e ticaret ürünleri şu şekilde;

  • Hazır yemek çeşitleri
  • Akıllı saat ve akıllı bileklik modelleri
  • Telefon aksesuar çeşitleri
  • Sırt çantası ve çanta çeşitleri
  • Spor ekipmanları
  • Spor kıyafetleri
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Hamile kıyafetleri
  • Bebek hediyeleri ve bebek kıyafetleri
  • Ev ve dekorasyon eşyaları
  • Temizlik ürünleri ve ekipmanları
  • Evcil hayvan aksesuarları
  • Kitap
  • Film
  • Giyim
  • Tesettür giyim
  • Ayakkabı
  • Kişisel bakım
  • Çiçek
  • Hediyelik eşya
  • Hırdavat
  • Market

E-Ticarette Hazır Yemek

E-ticaretin olmazsa olmazı hazır yemek grubudur. İnternet aracılığıyla ya da mobil uygulama ile oldukça sipariş verilmektedir. Böylece e-ticarette en çok satılan ürünlerden birisi hatta ilk sıradaki ürün olduğunu söylemek mümkün oluyor. Ülkemiz çapında e-ticaret sistemi ile alışveriş gerçekleştiren İnsanların büyük bir çoğunluğu internet üzerinden pizza ve hamburger gibi yemekleri tercih ediyor.

Telefon Aksesuarları

Günümüzde hemen hemen herkesin olmazsa olmazı haline gelen cep telefonları ve aksesuarları çok sık tercih edilmekte ve sipariş verilmektedir. Internet üzerinde popüler ürünler haline gelen telefon aksesuarları e-ticaretin vazgeçilmez bir ürün haline geliyor. Bunlar içerisinde şarj aleti, telefon kılıfı ve telefon kulaklığı gibi ürünlerden bahsetmek mümkün.

Akıllı Saatler

Akıllı saatler ve akıllı bileklikler son zamanlarda telefonlardan sonra en çok tercih edilen dijital ürünler haline geldi. Son teknoloji bu ürünler kişilerin arama ve mesaj atma, kardiyografi ve adımsayar gibi çeşitli özellikleri kullanmasına imkan sağlıyor.

Spor Kıyafetleri ve Spor Ekipmanları

Meydana gelen pandemi doğrultusunda çoğu kişi homeoffice şeklinde çalışmaktadır. Bu doğrultuda kişilerin spora olan ilgisi artmıştır. Spor giyimi ve spor ekipmanları konusunda özellikle 2021 senesinde büyük bir artış görülmüş bu durum 2022'de devam etmiştir. Mevcut spor ekipmanları içerisinde akıllı saat ve akıllı bileklik gibi ürünlerde yer almaktadır.

Bebek Kıyafetleri ve Bebek Hediyeleri

Bebekler hızlı bir büyüme gösterdiğinden dolayı sürekli olarak büyümekte ve bundan dolayı kıyafetlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumdan kaynaklı olarak internet üzerinden bebek ürünleri ve bebek giyim eşyaları almak oldukça tercih ediliyor.

Ev ve Dekorasyon

Ev içerisinde sürekli olarak değişiklikler meydana gelir. Evinizin havasını değiştirmek amacıyla farklı dekorasyon ürünleri tercih edilir ve satın alınır. Buna karşı elinde fazla ürün olan kişiler ise e-ticaret avantajı ile ev ve dekorasyon ürünlerini satarak para geliri elde edebilir.

Bebek Bezi

Bebek bezi kullanımı bebeklerin gelişimi ile orantılı olarak büyür ve farklılık gösterir. Çocuklar belli bir zamana gelene ve tuvalet eğitimine başlayana kadar bez kullanımı büyük bir zorunluluk olmaktadır. E-ticaret siteleri üzerinde bez çeşitlerinin uygun fiyatlarla sunulması kişilerin yönelmesini sağlar. Ülkemiz genelinde en çok tercih edilen ürünlerden birisi olan bebek bezleri marketlerde alınabildiği gibi e-ticaret sitelerinden alınmaktadır ve talep edilmektedir.

E-Ticaret Esnasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Ülkemiz çapında en çok satılan ürünler oldukça geniş bir şekilde karşımıza çıkıyor. E-ticaret sitesi dahilinde satış esnasında bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. E-ticaret sistemi üzerinde öncelikle sosyal medya kullanımı büyük bir önem taşıyor. Satışı yapılacak ürünlerin sosyal medya aracılığı ile alakalı kitleye hitap etmesi, satışın artması konusunda büyük bir avantaj haline gelmektedir.

Ürün açıklamalarını doğru bir şekilde yapılmasıyla birlikte ilgi çekici fotoğrafları müşterilere sunulur. Satış esnasında diğer bir dikkat edilmesi gereken unsur stok kontrolü oluyor. Çünkü stoku biten ürünlerin tedariki konusu sıkıntı olacak ve oldukça gecikecektir. Tüm bu detaylar dahilinde e-ticaret esnasında altyapılara dikkat edilmesi gerekir. Çeşitli kampanyalar planlanması ve çeşitli reklam analizleri meydana gelmesi gibi niteliklere ek olarak SEO uyumluluğu büyük avantajdır. 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

E-Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

E-Ticarette Satışları Artırmanın Yolları

Dropshipping Stoksuz Satış Nedir?

Sanal Mağaza Nedir, Nasıl Açılır?

İnternette Satış Nasıl Yapılır?


Facebook’da paylaş
Twitter’da paylaş
Linkedin’de paylaş

15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Eticex alt yapısını ücretsiz denemek için aşağıdaki formu doldurup bize gönderin!

Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olun.

Bizi her zaman arayabilirsiniz 👋

İhtiyaç duyduğunuz her anınızda bizleri arayabilirsiniz, destek ekibimiz 7/24 sizlerle.

0850 346 66 00info@eticex.com

E-Ticaret Sistemleri

Ürün ve Hizmetlerimiz

Sözleşmelerimiz

İletişim

Adres,Kozyatağı, Değirmen Sok. Duranbey İş Merkezi No: 19 D: 8, 34742 Kadıköy/İstanbul
Eticex bir Markasis Bilişim A.Ş. iştirakidir.