İnternetten Satılacak Ürün Nasıl Bulunur?

BlogE-ticaret başlarken
İnternetten Satılacak Ürün Nasıl Bulunur?
E-ticaret başlarken13 Haziran 2022 Pazartesi
~ 5 dakika okuma süresi

Online platformlar aracılığı ile bir ürünü satmak için gerekli olan yatırımı gerçekleştirmeden, pazar ve ürün araştırması yapmak gerekecektir. Çünkü ne satacağınız, satacağınız ürünün mevsimsel farklılık gösterip göstermediği ya da ürünün fiyat düzeyleri gibi kriterlerin göz önünde bulundurulması zorunludur.

Bu tür araştırmaları yapmadan, doğru olmayan bir ürün seçerseniz, bu durum sizin için e-ticaret serüveninin başlamadan bitmesine sebep olacaktır. Peki, internetten satılacak ürün nasıl bulunur? Bu kapsamda e-ticaret ürün bulma sürecinden size bahsedeceğiz.

E-Ticarette Ürün Bulma Süreci Neden Önemlidir?

Herhangi bir pazaryerinde ya da kendi e-ticaret platformunuzda ürün satmak istiyor olmanız, yapmanız gerekenlerin farklı olmasını sağlamayacaktır. Genel anlamda benzer gereklilikleri ve yatırımları önceden planlamak, sonrasında harekete geçmek gerekir. Peki, bir pazaryeri ya da e-ticaret platformunda ürün bulma süreci neden bu kadar önemlidir?

  • Satacağınız ürünün doğru ve yeterli düzeyde olmaması, e-ticaret başarınızı ortadan kaldıracaktır.
  • Seçtiğiniz ürün mevsimsel özellik gösteriyor ve farklı bir ürününüz yoksa bu durum revaçta olmayan mevsimlerde zarar etmenizi sağlayacaktır.
  • Ürün internetten satın alınmaya uygun olmazsa, tüketici adayları ürünü almakta çekingen olacaktır. Bu nedenle ürünün özellikleri çok önemlidir.
  • Rağbet görmeyen ya da göreceği düşünülmeyen bir ürün, sizin e-ticaret imajınızı olumsuz etkileyecek ve markanıza yönelik tutum olumlu olmayacaktır.

Yukarıda da görüldüğü üzere, doğru bir ürün bulmak, aslında sürecin en temel aşaması. Ürün bulmak, bir işe atılırken fikir üretmek gibidir. Fikriniz yoksa, girişiminiz olmaz. Bu nedenle ürününüz yoksa bu işe atılmak sizin için fiyasko ile sonuçlanabilir.

Pandemi E-Ticaret Sektöründe Hangi Alışkanlıkları Ortaya Çıkardı?

2020’nin başından itibaren koronavirüs salgını ile karşı karşıyayız ve evlerimizden belirli zamanlarda hiç çıkamıyor, çıksak da ekstra dikkat etmek zorunda kalıyoruz. Bu da doğal olarak alışverişlerin farklılaşmasına sebep oluyor. Bu çerçevede 2021 yılında bunun sonuçlarını çok net gördük. Pandemi sebebi ile binlerce marka e-ticarete girdi ve binlerce farklı ürün piyasaya sürüldü. Bu da rekabeti en üst seviyeye çıkardı. Peki, pandemi bu süreçte hangi alışkanlıkları gün yüzüne çıkardı?

  • Hızlı yemek sektörü, sektör hacmini katladı. Bu sektörde yüzlerce farklı marka sektöre adım attı, pek çok marka da hali hazırdaki hizmetlerini artırdı.
  • E-ticaret sitelerinin özellikleri arttı ve kullanıcılar artık profesyonelliği aramaya başladı. Rekabet üst seviyeye çıktı.
  • Evden çalışma oranları arttı ve bu da teknolojik ürün satışlarını katbekat artırdı.
  • Sosyal medya mecraları ürünlerin tanıtımını hızlandırdı ve rekabette fark yaratma imkanı sundu.
  • Pandeminin büyük etkisiyle temizlik ürünlerine rağbet arttı ve yeni ürünler ortaya çıktı. Mevcut ürünlerin tanıtım çalışmaları hızlandırıldı.
  • Evde kalınan her gün sağlıklı yaşam sekteye uğradı ve spor aksesuarları artık ciddi bir değere sahip oldu.
  • Kıyafet ihtiyaçları arttı. Yeni modeller piyasaya sürüldü ve satışlar ciddi rakamlara ulaştı.
  • En başta maske olmak üzere; dezenfektan, kolonya ve ateş ölçer gibi ürünlerin satışları katbekat artış gösterdi. Bu artış hız kesmeden sürmeye devam etti.
  • Evde kalınan her gün, kişisel zamanı öne çıkardı. Kitap ve oyun gibi ürünlerin satışları ile müzik ve film izleme gibi platformlara kayıtlar arttı.

Her geçen gün yeni bir çeşitliliğe daha gebe. Yeni ürünler çıkma aşamasında. Tanıtımlar hız kazandı. Siz de bu hızlı süreçte bir an önce yerinizi almak isterseniz, acele etmeli, planlı bir şekilde ilerlemelisiniz. Düşündüğünüz fikir belki de az önce bir kişi tarafından hayata geçirildi.

İnternetten Satılacak Ürün Nasıl Seçilir?

En hassas ve can alıcı soru belki de bu. Çünkü doğru ürünü seçtikten sonra diğer süreçlerde uzmanlardan destek alıp planlı şekilde ilerlemek mümkün. Bunun için aşağıdaki değerli önerileri dikkate alarak, ürün seçiminizde hata oranını en aza indirebilirsiniz:

Belirli Bir Probleme Odaklanın

Araştırmalar, girişimler ve yeni atılımların hedef noktası, her zaman belirli bir problemi çözmek yönündedir. Bu nedenle tespit ettiğiniz, belirlediğiniz ürünle atılım yapmak için, öncelikle bu ürünün bir problemi çözüp çözmediğini düşünmeniz gerekir. Eğer ürün bir problemi çözecek düzeyde ise, ürününüzün iyi pazarlanması halinde etkili sonuçlar elde etmeniz çok da sürpriz olmayacaktır. Bunun için tüketicilerin şikayetleri, yorumları, memnuniyetleri ve diğer pek çok hususu göz önünde bulundurarak, üründeki problemleri fark edebilirsiniz.

Kendi Ürününüzü Oluşturmayı Deneyin

Bazen sektörde yer almayan, daha önce farklı şekillerde satılmış olmasına karşın, daha farklı şekilde sunulabilecek bir ürün olması, sizin için başarıyı sağlayabilir. Farklı olmak, farklılık oluşturmak ve bu farklılık ile dikkat çekmek, sizin için çok daha iyi bir ilerlemenin ışığını yakabilir. Bir ürünün aynısını siz de satarak kar edebilirsiniz. Bu doğru. Ancak özgün olup, yeni fikirler üretmek, sektöre yeni adım atıldığı için dikkat çekmenizi sağlayabilir.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Hedef kitle analizi bu sürecin temel taşları arasındadır. Seçtiğiniz ürün hangi kitleye hitap ediyor? Bu kitlenin özellikleri neler? Hangi cinsiyet daha yoğun? Ürünün hitap ettiği kitlenin yaş ortalaması kaç? Eğitim durumu nasıl? Bu ve daha pek çok sorunun cevabını bulmanız, ürününüzü doğru şekilde seçmenize ve pazarlamada başarı sağlamanıza olanak sağlayacaktır.

Gündemi Takip Edin

Gündem sürekli değişiyor, yeni ürünler ortaya çıkıyor. Trendleri takip eden de başarısına başarı katıyor. İşte bu sebeple daima trendleri yakından takip etmelisiniz. Örneğin pandemi döneminde ön plana çıkan ürünleri fark edip, ilk önce yatırım yapan kişilerin başarıları. Bu başarılar rastgele olmadı. Kişiler trendleri takip etti, gündemi iyi okudu ve başarıyı yakaladı. Siz de bu çerçevede ilerleyerek, başarıyı yakalayabilirsiniz.

Arama Motoru Sonuçlarını Kontrol Edin

Artık pandemi ile beraber arama motorlarının kullanım oranları arttı. Google, Yandex, Bing, Yahoo ve daha fazlası. Tüm bu arama motorlarında tüketiciler sürekli arama yapıyor ve bu aramalar listeleniyor. Siz de arama sonuçlarını kontrol edip, anahtar kelime araştırması yaparak, aranan ürünlerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu size güzel bir fikir verecektir.

Pazaryerlerini Kontrol Edin

Trendyol, n11, ÇiçekSepeti ve Hepsiburada gibi onlarca üst düzey pazaryeri var. Bu pazaryerlerinde milyonlarca ürün satılıyor ve bu ürünler sürekli değişiyor, farklılaşıyor. Siz de bu pazaryerlerinden ürünleri kontrol edebilir, aklınıza yeni bir fikrin gelmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıda da görüldüğü üzere, artık ürün seçmek için çok fazla alan ve fikir var. Siz de bu fikirleri dikkate alarak, e-ticaret ürünü bulma şansını elde edebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız “İnternetten Satılacak Ürün Nasıl Bulunur?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de yorumlarınız ile içeriğe katkı sağlayabilir, aklınıza takılan soruları iletebilirsiniz

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler

Pazar Araştırması ve Ürün/Hizmet Seçimi

E-Ticarette En Çok Satan Ürünler

E-Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

Sanal Mağaza Nedir, Nasıl Açılır?

E-Ticaret Şirketi Kurmak

Sermayesiz E-Ticaret Nasıl Yapılır?

İnternetten Online Satış Nasıl Yapılır?

İnternetten Takı Satmak

Facebook’da paylaş
Twitter’da paylaş
Linkedin’de paylaş

15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Eticex alt yapısını ücretsiz denemek için aşağıdaki formu doldurup bize gönderin!

Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olun.

Bizi her zaman arayabilirsiniz 👋

İhtiyaç duyduğunuz her anınızda bizleri arayabilirsiniz, destek ekibimiz 7/24 sizlerle.

0850 346 66 00info@eticex.com

E-Ticaret Sistemleri

Ürün ve Hizmetlerimiz

Sözleşmelerimiz

İletişim

Adres,Kozyatağı, Değirmen Sok. Duranbey İş Merkezi No: 19 D: 8, 34742 Kadıköy/İstanbul
Eticex bir Markasis Bilişim A.Ş. iştirakidir.