n11’de Mağaza Nasıl Açılır?

BlogE-ticaret
n11’de Mağaza Nasıl Açılır?
E-ticaret13 Haziran 2022 Pazartesi
~ 10 dakika okuma süresi

N11 mağaza açılışı için ilk önce n11.com adresine giriş yapmanız gerekir. Ana sayfada sağ alt köşede mağaza açma ekranına ulaşmanızı sağlayan kısım yer alır. Ardından gerekli bilgileri ve belgeleri vererek Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinin birinde mağaza sahibi olursunuz. N11, Doğuş Planet kuruluşu olarak faaliyet gösterirken 2022 yılında Getir Şirketine satılmıştır. N11 mağaza açılışı ile geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak mümkündür.

N11; kullanıcılar için ödeme kolaylığı, güvenli alışveriş gibi birçok fırsat sunar. Bu fırsatlar satıcılar için de geçerlidir. Her iki tarafın hakkını koruyan N11 sayesinde cironuzu yükseltme şansınız doğar.

N11 Mağaza Açma Adımları Nelerdir?

N11 mağaza açma adımları arasında ilk olarak kayıt işlemlerini tamamlamak yer alır. Kayıt işlemleri n11.com adresinden gerçekleşir. Ana sayfanın sağ alt köşesinde aşağıdaki ekran yer alır. Bu ekranda “Ücretsiz Mağaza Aç” kısmına tıklayarak başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Mağaza Aç” kısmına tıkladıktan sonra karşınıza üyelik bilgilerini gireceğiniz ekran gelir. Bu bilgiler arasında; kullanıcı adı, şifre, mağaza adı, üyelik türü yer alır. Aktif kullandığınız e postayı buraya girmelisiniz. Şifreniz ise büyük-küçük harf, rakam ve özel karakter içermelidir.

Mağaza adı sizin N11’deki isminiz olacaktır. Bu nedenle kullanıcılara hitap edecek etkileyici türden bir isim seçilmelidir.

N11’de Kimler Mağaza Açabilir?

N11’de mağaza açabilecek kişiler şirket sahibi olmalıdır. Aynı zamanda bu kişilerin vergi numarası ve banka hesabı da olmalıdır. Bunun yanı sıra vergi muafiyeti olan kişiler de 30 bin TL’ye kadar platform üzerinden satış yapabilir.

N11’de Mağaza Açmak İçin Hangi Bilgiler Verilir?

N11’de mağaza açmak için verilen bilgiler, yapacağınız işi netleştirmeye ve platformun kullanıcılarının size daha kolay güvenmesini sağlamaya yöneliktir. Ürünlerin kategorisine ilişkin detaylar, vereceğiniz bilgiler arasındadır.

Faaliyet kategorisi kısmında N11 size farklı seçenekler sunar. Örneğin bebek bezi satışı yapanlar, “Anne&Bebek” kategorisini seçebilir. Buna benzer şekilde kıyafet satanlar “Moda” kategorisini seçer. Bu sayede gerçekten sizin sattığınız ürünle ilgilenen kişilere ulaşma şansınız artar.

Faaliyet kategorisi kısmında N11 size farklı seçenekler sunar. Örneğin bebek bezi satışı yapanlar, “Anne&Bebek” kategorisini seçebilir. Buna benzer şekilde kıyafet satanlar “Moda” kategorisini seçer. Bu sayede gerçekten sizin sattığınız ürünle ilgilenen kişilere ulaşma şansınız artar.

Yukarıdaki görüntüde olduğu gibi N11 sizden e-ticaret şirket bilgilerinizi de talep eder. Bu nedenle unvan, marka, MERSİS no gibi bilgileri yukarıdaki alanlara eksiksiz şekilde girmeniz gerekir.

N11 mağazanız için başvuru aşamasında imza ve iletişim yetkilisi belirleyebilirsiniz. İki farklı kişi belirleyebileceğiniz gibi tüm işlemleri tek kişi üzerinden yürütme şansınız da vardır. İmza ve iletişim yetkililerinin ulaşılabilir bir sabit hattı olmalıdır.

N11 üzerinden elde ettiğiniz kazançların hesabınıza aktarılması için banka ve IBAN bilgilerine ihtiyaç vardır. Bu sayede her satış sonrası kazancınız bu hesaba yatırılır.

N11’de Mağaza Açarken Herhangi Bir Belge Vermek Gerekir mi?

N11’de mağaza açarken verilmesi gereken belgeler vardır. Bu belgeler sayesinde sizin gerçekten belirttiğiniz nitelikleri taşıyıp taşımadığınız anlaşılır. Aynı zamanda platform üzerinden satış yapmaya haiz olduğunuza da belge incelemesi neticesinde karar verilir.

N11 mağaza açma sırasında karşınıza çıkan “Evrak Yükleme” sayfası yer alır. Burada ilk etapta sözleşme ve komisyon anlaşmasını sistem üzerinden indirmeniz gerekir. Ardından bu belgelere kaşe ve imzanızı atıp tekrar sisteme yüklemelisiniz. Yüklemeniz gereken diğer belgeler ise şunlardır: 

  • Satıcı ilan ve iş birliği sözleşmesi
  • Faaliyet belgesi
  • Nüfus cüzdanının ön yüz fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası

N11’de Mağaza Açmak Ücretli mi?

N11’de mağaza açma ücreti alınmaz. Bu sayede mağaza açılışını son derece kolay bir şekilde yapabilir ve platformda yerinizi alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sizden talep edilen bilgi ve belgeleri sisteme girmektir.

N11’de Mağaza Açmanın Avantajları Nelerdir?

N11’de mağaza açmanın avantajları oldukça fazladır. Büyük bir platform olan N11’in üye sayısı 23 milyonun üzerindedir. Siz de bu platformda olduğunuz takdirde hedef kitlenize doğrudan ulaşabilirsiniz. N11, sizin ve tüketicilerin haklarını korur. Ürünü onaylamaları için kullanıcılara belirli bir süre verir. Ardından onay işlemi tamamlandığında para sizin hesabınıza aktarılır. Böylece iptal ve iade gibi süreçler daha sorunsuz bir şekilde ilerler.

N11 ÜRÜN YÜKLEME NASIL YAPILIR?

N11 ürün yükleme işlemini tek tek yapabileceğiniz gibi toplu olarak yapma şansınız da vardır. Böylece zamandan tasarruf sağlayabilir ve daha hızlı şekilde satışlarınıza başlayabilirsiniz.

N11’de Ürünler Sisteme Nasıl Girilir?

N11’de ürünlerin sisteme girilmesi için aşağıda yer alan sekmeler takip edilir. İlk önce “Ürün Yönetimi” sekmesine girmelisiniz. Ardından “Yeni Ürün Ekle” kısmına tıklayıp işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Bir ürüne ait bilgileri ne denli detaylı şekilde sisteme aktarırsanız kullanıcılar tarafından ürünün keşfedilme şansı artar. Aşağıda yer alan ekranda sizden ürüne dair temel bilgiler istenir. Ürün kodu, kategorisi, markası ve üretim tarihi gibi çeşitli bilgiler kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini de giderir.

Temel bilgileri girdikten sonra detaylara geçmeniz gerekir. Renk, model tipi, cinsiyet gibi bilgiler sayesinde kullanıcılar ürünün kendine hitap edip etmediğini anlar.

Sonraki aşamada ise ürünün satışına ait bilgileri girmelisiniz. Bu bilgileri stok değişikliklerine göre güncellemeniz de şarttır. Sürekli güncelleme yapma zahmetine katlanmamak için bir satış tarih aralığı belirleyebilirsiniz. Bu aralık ürünün hangi tarihler arasında satışta kalacağını gösterir.

Stok bilgisi de eklediğiniz takdirde sistem otomatik olarak stok takibi yapar. Belirttiğiniz adetlerin tamamı satıldığında N11 kullanıcılarına ürünün kalmadığına dair bilgi verilir.

İndirim ayarlarını da ürün yükleme sırasında yapma şansınız vardır. Hangi tarihlerde ve ne kadar indirim yapacağınız belliyse bunu sisteme girebilirsiniz. Böylece belirlediğiniz tarih geldiğinde fiyatlar kullanıcılara indirimli haliyle yansıtılır.

“Ayrıntılar” kısmı ürünle ilgili kullanıcıların merak edebileceği tüm sorulara cevap verebileceğiniz alandır. Bu alanda ürünü ne denli etkili bir şekilde anlatırsanız satış yapma olasılığınız o kadar artar.

N11’de Varyantı Bulunan Ürünler Nasıl Satışa Sunulur?

N11’de varyantı bulunan ürünleri sistemden çekerek satışa sunabilirsiniz. Satmak istediğiniz ürünün katalogda yer alıp almadığını anlamak için katalog ID ya da barkod bilgisini öğrenmeniz gerekir. Bu kriterlere göre aramanızı yaptıktan sonra çıkanları kendi mağazanıza ekleyebilirsiniz.

Ekleme işlemi tamamlandıktan sonra stok ve fiyat belirlemesi yapmanız gerekir. Ardından teslimat şablonunu da oluşturarak satış sürecini başlatabilirsiniz.

Katalog Eşleşmesi Bekleyen Ürünler Nasıl Satılır?

Katalog eşleşmesi bekleyen ürünlerin satışı için ilk önce hangi ürünlerin bu statüde olduğunu bulmalısınız.

Yukarıda yer alan ekran görüntüsünde Ürün Arama kısmından nasıl eşleşme bekleyenlere ulaşabileceğinizi görebilirsiniz. Bu adımdan sonra satışa sunmak istediğiniz ürünleri belirleyerek eşleşmeyi manuel olarak yapabilirsiniz. Bunun için ürün adını ya da barkod numarasını aratmanız gerekir.

N11’de Kategori Seçimi Nasıl Yapılır?

N11’de kategori seçimi sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için son derece önemlidir. İlk kayıt sırasında ürünleriniz için genel bir kategori belirlemesi yapabilirsiniz.

Ardından her ürün için alt kategoriler belirleyebilirsiniz. Aşağıda saç kurutma makinesi için nasıl bir kategori ağacı oluşturulması gerektiği gösterilir. Siz de buna göre ürününüze en uygun alt ve orta kategorileri seçmelisiniz.

N11 Kargo Bilgileri Sisteme Nasıl Eklenir?

N11 kargo bilgilerini sisteme ekleme için çeşitli şablonlar sunar. Bu şablonlardan uygun olanı seçtikten sonra aşağıdaki ekranda teslimat metodunu ve depo adresini girmelisiniz.

Henüz bir kargo şablonunuz yoksa Mağaza Yönetim Paneli’ne giriş yapmanız ardından “Bilgilerim” kısmına girmeniz gerekir. Buradan da “Teslimat Bilgilerim” kısmına gelerek N11 mağaza açılışı için gerekli şablonu oluşturabilirsiniz.

Yukarıdaki ekrandan “Şartlı Kargo” girişi yapmanız mümkündür. Bunun anlamı belirli bir tutarı geçen alışverişlerde, müşterilerinize ücretsiz kargo imkânı sunulmasıdır. Herhangi bir maddi kayba uğramamak için kargo firmanızla bu konunun detaylarını görüşmelisiniz.

Şablon oluşturma sürecinde yukarıda yer alan bilgiler de doldurulmalıdır. Buna göre kargo ücretini kimin ödeyeceği, gönderimin hangi şirketle yapılacağı belirlenir. Dilerseniz gönderilerinizi sadece belirli illere ulaştırabilirsiniz.

İade ve değişim için kargo süreçlerinin nasıl yürütüleceğini de şablon oluşturma sürecinde belirleyebilirsiniz. Yukarıda yer alan ekrandan iade-değişim adresi oluşturabilir ve firma seçimi yapabilirsiniz.

N11 Konuma Özel Teslimat Nedir?

N11 konuma özel teslimat imkânları sunan bir platformdur. Ürün araması sırasında konumlarını sisteme giren kullanıcılar, bulundukları yere özel uygulanan indirim avantajlarından yararlanır. Aynı zamanda anında teslimat seçeneği olması halinde satın aldıkları ürünlere daha kısa sürede kavuşur

N11 KOMİSYON ORANLARI NE KADARDIR?

N11 komisyon oranları farklı kategorilerde yer alan ürünlere göre değişiklik gösterir. Buna göre bazı kategorilerdeki komisyon oranları şu şekildedir:

  • Elektronik ürünler %5-13
  • Spor ve Outdoor %12-15
  • Otomotiv %2-12
  • Mücevher %5-20
  • Kitap %3-15
  • Kozmetik %10-15

N11 ÖDEME SİSTEMİ NASILDIR?

N11 ödeme sistemi sizi mağdur etmeyecek bir biçimde düzenlenmiştir. N11’de müşteri onay sistemi vardır. Yani müşteriye ürünü teslim aldıktan sonra 3 gün süre verilir. Bu süre içerisinde siparişi onaylamayan, iptal-iade oluşturmayan kişilerin ödemesi otomatik olarak onaylanır. Onay işlemi tamamlandıktan ve sipariş sistemde “Tamamlandı” statüsüne geldikten sonra ödeme, size en geç 7 gün içerisinde aktarılır.

N11 SATICILARA HANGİ KOLAYLIKLARI SUNAR?

N11’in satıcılara sağladığı kolaylıklar sayesinde mağazanızı daha rahat şekilde yönetebilirsiniz. Bu kolaylıklar satış grafiğinizi yükseltmenize de yardımcı olur. N11 avantajlarından yararlanarak yeni atılımlar da yapabilirsiniz.

Ücretsiz Ürün Listeleme

Ücretsiz ürün listeleme, platformun size sunduğu avantajlardan biridir. Mağazanıza 1000 adet ürünü ücretsiz olarak yükleme şansınız vardır. Bu sayede kendinize ait bir mağazada tüm ürünlerinizi sergilemenin avantajını yaşarsınız.

Ücretsiz Fotoğraf Çekimi

Ücretsiz fotoğraf çekimi, N11’in satış sürecini kolaylaştıran uygulamalarından biridir. Bu uygulama belirli bölgelerle sınırlıdır. N11’in Eminönü, Antalya, İstoç, Ankara, Adana ve İzmir ofislerinde, satışa sunduğunuz ürünler için profesyonel çekim yaptırabilirsiniz.

Kargo Avantajları

Kargo avantajları mağazanızda satışa sunduğunuz ürünleri müşterilerinize cazip fiyatlarla ulaştırmanızı sağlar. N11, farklı kargo firmalarıyla avantajlı anlaşmalar yaparak hem satıcılarına hem de müşterilerine uygun fiyat fırsatı sunar.

Reklam Modelleri

Reklam modelleri, N11’in kullanıcı ve satıcıyı buluşturma noktasında sunduğu hizmetlerden biridir. Farklı reklam türleri arasından hedef kitlenize uygun seçimler yapabilirsiniz. Böylece binlerce ürün arasından size ait olanı ön plana çıkarmanız daha kolay olur.

E-ihracat

E-ihracat, N11’in yurt dışına açılmak isteyen satıcıları için sunduğu bir fırsattır. Siz de bu fırsatı değerlendirerek satışlarınızı dünyanın farklı yerlerine taşıyabilirsiniz.

Mağaza Yönetimi Uygulaması

Mağaza yönetimi uygulaması ile siparişlerinizi anlık olarak takip etme şansınız vardır. Mağaza Yönetim Paneli uygulama olarak hem IOS’ta hem de Android’de yer alır. Uygulama kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğu için herkes tarafından rahatlıkla kullanılır.

N11 SATICI SORUNLARINI NASIL ÇÖZER?

N11 satıcı sorunları çözümü için mağaza destek noktalarını kullanır. Bu noktalar toplam 5 bölgede konumlandırılır. 5 bölgede yer alan destek noktası sayısı 6’dır. Yaşadığınız herhangi bir sorunla alakalı destek almak için 0850 333 0011 nolu telefon numarasını da kullanabilirsiniz.

N11’İN MAĞAZA SAHİPLERİ İÇİN FARKLI ÇÖZÜMLERİ VAR MIDIR?

N11’in mağaza sahipleri için farklı çözümleri vardır. Bu çözümler mağazanızı daha kolay bir şekilde açmanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Aynı zamanda mağazanız dışındaki ticari faaliyetlerinizde de N11’in bu çözümlerinden yararlanabilirsiniz.

N11 Depom

N11 Depom, Ekol Lojistik ile yapılan ortak çalışma neticesinde geliştirilen bir sistemdir. Bu sistemde depolama ve kargolama süreçleri sizin adınıza yürütülür. Bu sistemi farklı pazar yerleri için kullanabilirsiniz. Uygun fiyat ve maliyet avantajı sunan sistem operasyonel yükünüzü ciddi manada azaltır.

Mükellef

Mükellef, finansal süreçleri yönetmenizi kolaylaştıran bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden şirket kuruluşu, e-imza, ön muhasebe, e fatura ile ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Mükellef, anlaşmalı sanal ofisleriyle sizi ciddi bir masraftan kurtarır. Aynı zamanda marka tescil ve KOSGEB girişimci desteği gibi süreçlerde de uygulamanın profesyonel destek sisteminden yararlanabilirsiniz.

N11 Cloud

N11 Cloud yeni bir cihaz almanıza gerek kalmadan size özel bir sanal veri tabanı oluşturur. Bu veri tabanı ile cihaz bakım-onarım masraflarından tasarruf edebilirsiniz. Yeni nesil bir teknoloji olan bu sistem, size altyapılarınızı barındırma fırsatı sunar. Kurumsal uygulamanız, e ticaret siteniz, e-postalarınız N11 Cloud ile her zaman güvende olur.

N11 Faturam

N11 Faturam, size hızlı bir şekilde fatura kesme ve müşterilerinizle paylaşma fırsatı verir. Bu sayede zamandan tasarruf sağlar ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

N11’DE MÜŞTERİ İLETİŞİMİNİ NASIL SAĞLARIM?

N11 müşteri iletişimi sizin başarılı bir satış grafiği çizmenizde önemli bir yere sahiptir. Potansiyel müşteri adaylarınız sizinle iletişim kurmak için “Mağazaya Sor” kısmını kullanır. Bu sayede size ürünle, kargo süreçleriyle ya da farklı bir konuda merak ettiği şeyleri iletirler. Bu mesajlara hızlı bir şekilde dönüş yapmanız, müşteri adayının kafasındaki soru işaretlerini gidermeniz açısından önemlidir.

N11’DE Müşteri Değerlendirmeleri Önemli midir?

N11 müşteri değerlendirmeleri, farklı kullanıcıların sizin hakkınızda fikir edinmesi açısından önemlidir. Sürekli düşük puan alan ve hakkında olumsuz yorumlar yapılan mağazalardan alışveriş yapmak birçok kişi için endişe vericidir. Aynı problemleri yaşamaktan endişelenen kullanıcılar olumlu yorum alan satıcılara yönelir. Müşterilerinizi kaçırmamak için satış sürecinin her aşamasında özenli davranmalısınız.

N11 MAĞAZA SAYFASI NASIL GÖRÜNÜR?

N11 mağaza sayfasının görünümü oldukça kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Mağazanızı ziyaret eden kişiler, firma isminizin üzerine geldiklerinde sizin; şirket unvanınızı, işletme adınızı ve vergi numaranızı görür. Bunun yanı sıra yaptığınız satışlara ve müşteri iletişiminize dayalı olarak hesaplanan puanınız da mağaza sayfanızda yer alır. Bu puan 100 üzerinden hesaplanır.

İşletme adınızın altında aldığınız rozet bulunur. Rozetler de satıl grafiğine göre verilir. Aynı zamanda kargo detayları da mağazanızı ziyaret eden kişilere gösterilir. Siparişlerini hızlı bir şekilde kargolayan mağaza sahiplerinin sayfalarında, “Hızlı Gönderim” amblemi vardır.

N11 Mağaza Performansı Ne Anlama Gelir?

N11 mağaza performansı şeklinde bir değerlendirme türü uygular. Bu değerlendirme türü, mağazaya yapılan yorumlardan yola çıkarak müşteri memnuniyeti verilerini toplu bir şekilde ele alır. 

Yukarıda N11’de yer alan bir mağaza için oluşturulan performans tablosu yer alır. Tablo incelendiğinde 36 kullanıcının “Ürün açıklamalarda anlatıldığı gibiydi.” yorumu yaptığı; 3 kullanıcının ise konu hakkında olumsuz yorum beyan ettiği görülür. Ürün paketleme noktasında gösterilen özenden 37 kullanıcı memnunken 2’si memnun değildir. Mağaza iletişimi ise 31 kullanıcının beğenisini kazanırken 4 kişiyi memnun edememiştir. Olumsuz bir performans tablosuyla karşılaşmamak için N11 mağaza açılışı sırasında, müşteri memnuniyetini artıracak stratejiler geliştirilmelidir.

İlginizi çekebilecek yazılar

Trendyol Mağaza Açma

Sanal Mağaza Nedir, Nasıl Açılır?

Dropshipping Stoksuz Satış Nedir?

E-Ticaret Nedir, E-Ticaret Nasıl Yapılır?

İnternetten Satlacak Ürün Nasıl Bulunur?

İnternetten Online Satış Nasıl Yapılır?

Facebook’da paylaş
Twitter’da paylaş
Linkedin’de paylaş

15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Eticex alt yapısını ücretsiz denemek için aşağıdaki formu doldurup bize gönderin!

Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olun.

Bizi her zaman arayabilirsiniz 👋

İhtiyaç duyduğunuz her anınızda bizleri arayabilirsiniz, destek ekibimiz 7/24 sizlerle.

0850 346 66 00info@eticex.com

E-Ticaret Sistemleri

Ürün ve Hizmetlerimiz

Sözleşmelerimiz

İletişim

Adres,Kozyatağı, Değirmen Sok. Duranbey İş Merkezi No: 19 D: 8, 34742 Kadıköy/İstanbul
Eticex bir Markasis Bilişim A.Ş. iştirakidir.