E-Mail Marketing Nedir?

BlogE-ticaret
E-Mail Marketing Nedir?
E-ticaret13 Haziran 2022 Pazartesi
~ 3 dakika okuma süresi

E-mail marketing veya diğer adıyla e-posta pazarlama; müşteri sadakatini sağlamak için potansiyel müşterilere e-posta yoluyla mesaj gönderme işlemidir.

E-posta her e-ticaret sitesi yöneticisinin sahip olduğu etkili bir dijital pazarlama kanalıdır. İçerik ve gönderim hedefleri tamamen kendi elindedir. Kategorize edilmiş alıcı listelerine ilgi alanı, cinsiyet ve alışveriş alışkanlıkları gibi kriterlere göre filtreler uygulayarak isabetli şekilde promosyonlar, kampanyalar ve cazip fırsatlarla ilgili mesajlar ulaştırır.

E-mail Marketing Araçlarının Önemi

Ziyaretçiler bir web sitesinde işi bittiğinde genellikle aynı siteye tekrar dönmez. Ancak kendileri için önemli olabilecek, cazip bir koşul sağlandığında tekrar dönmesi sağlanabilir.

Doğru şekilde hazırlanmış bir e-posta listesi ve kişiselleştirilmiş mailler sayesinde bu kişilere doğru mesajları gönderirseniz eğer potansiyel müşteri sadakatini elde edersiniz.

Bir Pazarlama Aracı Olarak E-mail Marketing Etkileri

E-postalar müşteriniz ile bağınızı devam ettirmek ve sadakatini güçlendirmek için en etkili araçlardan biri olmayı hala sürdürmektedir. Müşterinin sitenize tekrar gelmesini ve satın alma yapmasını sağladığınızda düşük maliyet kanalı olarakta karşınıza çıkacaktır. Yeni bir müşteri edinmek ve mevcut müşteriyi elde tutmak için e-mail marketing diğer pazarlama araçları ile kıyaslandığında oldukça düşük maliyetlidir.

Bir e-mail marketing aracı ile kişiye özel olarak üretilmiş e-postalar gönderebilirsiniz. E-ticaret alt yapınızın size sağladığı verilerle otomatik mesajlar oluşturabilirsiniz.

E-ticaret alt yapınızla entegre bir e-mail marketing servisi size hız kazandıracaktır. Otomatik oluşturulan mail şablonları ile oluşturduğunuz mesajları belirlediğiniz zamanlarda, belli durumlarda ilgili kişilere ilettiğinizde hedef kitlenize ulaşacak ve bu sayede mesajınızın bir satış işlemine dönüşme olasılığını yakalamış olursunuz.

E-posta şablonları oluştururken etkiyi arttırmanıza yarayacak birkaç örnekle ilerleyelim;

  • Sepetinde ürün olan ve siparişi tamamlamamış müşteriler
  • Tekrar alışverişe çağıran promosyon ve kampanyalar
  • İlgili kişiye ilgisini çekecek ürünleri içeren e-postalar

Bu gibi durumlar için oluşturacağınız e-posta şablonlarını doğru stratejiyle sistemli şekilde kullanmak burada doğru zaman ve doğru hedeflenmiş müşteri kitleleri önemli olacaktır. Tüm bu süreçler ve artık kişileştirilmiş bir e-posta hissi veren içerikler işinizi büyütmede büyük oranda katkı sağlayacaktır.

E-Mail Marketing ve Diğer Pazarlama Araçları

Bir müşteri kitlesine ulaşmak için kullanılan birçok araç belirli maliyetler üretir.

Google arama sonuçlarını görüntüleyen kişiler arasında bulunan potansiyel müşterilerinize ulaşmak için Google ADS reklam platformunu kullanmanız gibi Facebook, Instagram gibi sosyal medya ortamlarında hedef kitlenize Facebook reklamları ile ulaşabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi bir çok pazarlama araçları ile de hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. SEO çalışmalarına gelecek olursak organik aramalarda görünmek istikrarlı ve düzenli bir içerik çalışması gerektirir. Doğru hedefleme sonucu ulaştığınız kişilerden satış dönüşümü almak için zaman ve iş gücü gerekecektir ve zaman ve iş gücü maliyeti de bu işin bir başka yönüdür.

Yukarıda belirttiğimiz yöntemleri E-mail marketing araçları ile karşılaştırdığımızda gönderim maliyetleri dışında gideriniz olmamakla birlikte ihtiyacınız olan e-posta mesajlarını düzenli bir döngüde planlı şekilde göndererek etkili sonuçlar alabilirsiniz.

E-posta Listenizi Nasıl Oluşturursunuz?

E-ticaret sitenizin faaliyete başladığı andan itibaren e-posta hesaplarını listelerde toplamaya odaklanın. Bu listeler sitenize üye olanlar, alışveriş yapanlar ve e-bülten formları ile abone olan kişilerden oluşabilir.

İnsanları e-postalarını elde etmek için çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz, bunlardan bazıları:

  • İndirimler ve cazip promosyonlar sunun: E-posta bülteni üyelerine özel kampanyalar oluşturarak bülten aboneleri edinin.
  • Etkileşimli uygulamalar: Çekilişle hediye veren veya indirim kazandıran uygulamalar sunabilirsiniz. Bunu sosyal medya araçları veya sitenize bağlı bir uygulama ile yapabilirsiniz.
  • Belli içeriğe erişim: Sunacağınız bazı içerikler (bu bir makale yazısı veya bir pdf e-kitap olabilir) e-posta listenize kayıtlı aboneler veya sitenize üye olmuş kişilere özel olabilir.

Son olarak belirtmek gerekirse hedef kitlenizi size bağlı kılacak uygulamaların sürekliliği de e-ticaret sitenizin yaşam döngüsünü iyileştirir ve sizi potansiyel alıcılarla sürekli bağlı tutar.

Facebook’da paylaş
Twitter’da paylaş
Linkedin’de paylaş

15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Eticex alt yapısını ücretsiz denemek için aşağıdaki formu doldurup bize gönderin!

Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olun.

Bizi her zaman arayabilirsiniz 👋

İhtiyaç duyduğunuz her anınızda bizleri arayabilirsiniz, destek ekibimiz 7/24 sizlerle.

0850 346 66 00info@eticex.com

E-Ticaret Sistemleri

Ürün ve Hizmetlerimiz

Sözleşmelerimiz

İletişim

Adres,Kozyatağı, Değirmen Sok. Duranbey İş Merkezi No: 19 D: 8, 34742 Kadıköy/İstanbul
Eticex bir Markasis Bilişim A.Ş. iştirakidir.