e-Ticaret İçerik Pazarlama

BlogE-ticaret
e-Ticaret İçerik Pazarlama
E-ticaret13 Haziran 2022 Pazartesi
~ 3 dakika okuma süresi

İçerik pazarlamasının bir çok tanımı vardır ancak en basit yöntemle açıklayacak olursak doğru bir şekilde belirlenmiş bir hedef kitlenin bağlılıklarını oluşturarak satın alma davranışlarını olumlu bir şekilde harekete geçirmesi için değerli içeriklerin yaratılmasını sağlayan pazarlama tekniğidir.

İçerik pazarlamada çıkış noktamız değerli içerik kavramıdır. Değerli içerik ilgili çekici, alakalı, tutarlı ve popülariteyi yansıtmalıdır. Bir içeriğin içerik pazarlama çalışmalarında yer alıp almaması gerektiğini arama hacminden ve paylaşım, yorum gibi etkileşimlerden anlayabilirsiniz.

İçerik pazarlamasında asıl amaç hedef kitlenize en yüksek değeri sağlayacağınız içeriği oluşturmaktır. Değerli içerik her ne kadar asıl amaç olsa da stratejik bir içerik pazarlamasında 3 temel yaklaşım ele alınmaktadır. Bu yaklaşımlar sırasıyla değerlilik, ilgili çekicilik ve sürekliliktir.

İçerik Pazarlamasının Kullanım Alanları

Bir işletmenin ürün ve hizmetlerini temsil edecek şekilde içerik pazarlama tekniklerini kullanacağımız pek çok alan bulunmaktadır. Bu alanları ; Web ve blog içerikleri, pdf ürün bilgilendirme dokümanları, elektronik kitaplar, sosyal medya içerikleri, ürün/hizmet infografikleri, e-bültenler ve video içerikler vb. olarak ayırabiliriz.

Son yıllarda içerik pazarlama çalışmalarında sıklıkla karşımıza çıkan tiktok gibi platformlarda  bu pazarlama tekniğinin ne ölçüde farklılaşabildiğinin göstergesidir. Yeni trendler yeni yaklaşım ve çalışma alanlarının doğmasında da etkilidir.

İçerik Pazarlaması Nasıl Yapılır?

İçerik pazarlamasında yapmanız gereken temel çalışmaları kısaca anlatacak olursak;

  1. Hedef Kitle Analizinizi Yapın

Ürününüz ya da hizmetiniz ne olursa olsun ilk olarak hedef kitlenizi kimlerin oluşturduğunu iyi analiz etmelisiniz. Hedef kitlenizi iyi analiz etmek bazı durumlarda farklı tekniklerin kullanımını gerektirse bile başlangıç için bu tekniklerin getirmiş olduğu maliyetleri göz önünde bulundurmanız uzun vade de sağlayacağınız fayda düşünüldüğünde katlanılması zorunlu olan bir durum hale gelmektedir. Hedef kitleniz sadece ürün ya da hizmetlerinizi kimlerin kullanıldığının yanıtı olmamalıdır. Aynı zamanda bu hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uygun ilgi çekici durumları da iyi analiz etmekten geçmektedir.

  1. Sade ve Anlaşılır Olun

Hedef kitlenizi ve onlara ulaşmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği ile ilgili analizleri ortaya çıkardınız.  Şimdi hizmet ve ürünlerinizi en yalın ve anlaşılır şekilde nasıl sunmalısınız sorusunu yanıtlamaya geldi. Sade ve anlaşılır olmak kompleks bir anlatıma girmemek akılda kalıcılık açısından önemli olduğunu unutmayın.

  1. Rakip Analizi Yapın

Rekabetin arttığı, bilginin hızlı bir şekilde yayıldığı bir çok sistemin farklı alternatiflerinin hızla çoğaldığı bir ekosistemde rakip analizinin kolay olmayacağı bir gerçektir. Rakip analizinde önemli olan sizi rakiplerinizden ayıran noktalarınız neler ya da siz rakiplerinizden hangi yönünüz ile farklılaşmak istiyorsunuz tespit etmeniz olacaktır. Rekabet güçlü ancak sizin bu ekosistemdeki yerinizi tespit etmeniz açısından önemli bir oluşumdur. Sadece tespit etmek için belirttiğimiz bir durum değil gerçekte ilerlemenizi de ölçümleyebileceğiniz bir durumdur.

  1. İçeriklerinizi Özgünleştirin

Ürün ve hizmetlerinizi en iyi anlatacak ve müşterilerinizin sorularına en iyi yanıtı veren işletmeler özgün içerikler konusunda da bir adım önde olacaklardır. İçerikler sadece ürün ve hizmetlerinizi anlatmamalı bu ürün ya da hizmetlerin hangi sorunlara yanıt verdiği de içeriklerinizin özgünleşmesi açsından yol almanızı sağlayacaktır.

  1. Sosyal Medya Kullanın

Sosyal Medya işletmelerin hedef kitleleri ile iletişimi sağlayan en iyi araçlarıdır. Basit bir çerçeveden bakacak olursak milyonlarca insanın aynı platformda ve bir paylaşım kadar uzağınızda olduğu gerçeği nasıl bir potansiyele sahip olduğununda göstergesidir. Bakınız: E-Ticarette Sosyal Medya Kullanımı

Facebook’da paylaş
Twitter’da paylaş
Linkedin’de paylaş

15 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Eticex alt yapısını ücretsiz denemek için aşağıdaki formu doldurup bize gönderin!

Yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olun.

Bizi her zaman arayabilirsiniz 👋

İhtiyaç duyduğunuz her anınızda bizleri arayabilirsiniz, destek ekibimiz 7/24 sizlerle.

0850 346 66 00info@eticex.com

E-Ticaret Sistemleri

Ürün ve Hizmetlerimiz

Sözleşmelerimiz

İletişim

Adres,Kozyatağı, Değirmen Sok. Duranbey İş Merkezi No: 19 D: 8, 34742 Kadıköy/İstanbul
Eticex bir Markasis Bilişim A.Ş. iştirakidir.